Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Alfonsusschool uit Enschede wint Red Engineers Challenge

352913 download 2 46

Team Jabster van basisschool Alfonsus uit Enschede heeft de Red Engineers Challenge gewonnen. Het team bleek de beste duurzame afvaloplossing te hebben.

Aan de uitvinderswedstrijd deden 25 teams van Twentse basisscholen mee. Zaterdagochtend presenteerden ze hun uitvindingen op de Universiteit Twente.

Afvalbuizen
Team Jabster heeft een oplossing bedacht voor afvalscheiding. In huis moeten verschillende buizen komen, waar afval in gaat. Via regenwater stroomt dat in een grote bak, waarna het op een lopende band automatisch gesorteerd en gescheiden wordt.

Dat idee leverde hen de eerste prijs op: een dagje naar museum Nemo in Amsterdam voor de hele klas. Met dank aan de zeven teamleden uit groep 8: Anne Dichanz, Bente Roelofs, Ella Roelofs, Joris Bos, Taeke Stokkers, Scott Hesselink en Ruben van der Morst.

Beste vlog
Team RED Engineers Girls van basisschool Plechelmus uit De Lutte is winnaar van de hoofdprijs voor de mooiste videovlog.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Kelly Adams
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.