Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Gemeente Enschede biedt ondernemers eerste hulp bij zonnedaken

269246 zonnepanelen

Enschedese ondernemers die zonnepanelen op hun bedrijfsdak willen plaatsen, maar niet weten waar ze moeten beginnen, kunnen vanaf nu de hulp inschakelen van de gemeente. Om een impuls te geven aan het aantal zonnedaken heeft de gemeente Enschede een ingenieursbureau in de arm genomen dat ondernemers gedurende het proces 'ontzorgt'.

Het aanmoedigen van het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfsdaken is een van de uitvloeisels van de Energievisie. Omdat er in afwachting van onderzoek naar de gezondheidseffecten voorlopig geen windmolens op Enschedees grondgebied worden gezet, is er 300.000 euro ter beschikking gesteld om het aanleggen van zonnedaken te versnellen.

Ontzorgingspakket

Met het beschikbare geld gaat de gemeente Enschede zelf geen zonnedaken aanleggen. Er is voor gekozen om ingenieursbureau bind in te schakelen, dat geïnteresseerde ondernemers stap voor stap begeleid. De gemeente noemt dat een ontzorgingspakket: hulp van voorbereiding, inkoop en installatie van de zonnepanelen tot de aanvraag van subsidies.

Volgens wethouder Niels van den Berg is er vanuit de samenleving veel draagvlak voor zonnepanelen op bedrijfsdaken. "Voor ondernemers worden zonnepanelen steeds interessanter omdat ze steeds meer rendement opleveren, ook nu de energieprijzen stijgen."

Ondernemers, maar ook eigenaren van maatschappelijk of gemeentelijk vastgoed, kunnen zicht tot 1 maart melden via [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.