Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Jeugd ViVa in Enschede gestart in tropische hitte

358820 761432

Ondanks de hitte is de jaarlijkse Jeugd ViVa maandag gewoon van start gegaan. Onder meer bij Speeltuin Kozakkenpark in Enschede. Deze week en de komende weken zijn er bij negentien andere speeltuinen in Enschede ook activiteiten voor kinderen.

Even was er twijfel bij het bestuur van Speeltuin Kozakkenpark aan de G.J. van Heekstraat: een tropenrooster instellen tijdens de 64e Jeugd ViVa of het activiteitenprogramma omgooien? Bestuurslid Wiebe Spelberg vertelt dat er net zoals voorgaande jaren gewoon van 10.00 tot 15.00 uur wordt gespeeld. Vanwege de aanhoudende hitte is er wel gekozen voor een ander programma. "Er zijn meer waterspelletjes en we hebben opblaasbadjes aangeschaft."

Zo'n zestig kinderen spelen met water, bouwen met hulp van UT-studenten robots van lego, lopen op stelten en jongleren. Spelberg: "We hebben gelukkig veel natuurlijke schaduw op de tuin." En verder verwacht hij met veel zonnebrand, ranja en water de dag samen goed door te komen. "Je moet het met dit weer vooral rustig aan doen."

1Twente sprak maandag over de 64ste Jeugd ViVa met woordvoerder Nicole von Vonno. Beluister het interview hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, archieffoto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.