Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Wandelaars lopen waar het niet mag bij Lonnekermeer

360157 lonnekermeer 1

Landschap Overijssel heeft per direct een alternatieve wandelroute op landgoed Lonnekermeer afgesloten. Reden is dat te veel wandelaars verboden-toegangsborden negeren.

Het landschap voert momenteel werkzaamheden uit in het natuurgebied tussen Hengelo en Enschede. Dat betekent dat er onder meer bomen worden gekapt en er regelmatig tractors over de bospaden rijden. Bovendien wordt er ook in de buurt van de voormalige vliegbasis Twenthe gegraven, waar mogelijk explosieven uit de oorlog liggen.

Pijlen omgedraaid
Uit veiligheidsoverwegingen zijn daarom diverse wandelroutes afgesloten en worden er twee alternatieve routes aangegeven. Gevolg is dat wandelaars toch soms hun eigen weg zoeken en daarbij volgens Landschap Overijssel geregeld borden met verboden toegang negeren. Ook zouden pijlen worden omgedraaid.

Brede tractoren
Pachters in het gebied hebben al bij de landschapsbeheerder geklaagd dat hun privacy in het geding komt. Bovendien is het al voorgekomen dat brede tractoren op smalle paden terecht komen, die als vrij worden aangegeven. Reden voor het Landschap om de meest noordelijke van de twee tijdelijke routes af te sluiten. Eind september kan er waarschijnlijk weer gelopen worden op de bekende wandelroutes.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.