Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Celstraf voor poging tot betaalde seks met 15-jarige

361565 Rechtzaak pixabay 10

Samir W. uit Enschede probeerde een 15-jarige verstandelijk beperkte jongen over te halen tot betaalde orale seks en moet dat nu bekopen met een celstraf. De rechtbank in Almelo veroordeelde hem donderdag tot 1 jaar waarvan 7 maanden voorwaardelijk.

Het beoogde slachtoffer krijgt 250 euro schadevergoeding voor de geestelijke schade die hij opliep door het hele gebeuren.

De 35-jarige W. ontmoette de jongen en een vriend eind april bij het station in Enschede. Het contact begon onschuldig, W. kwam langs toen ze aan het nachtvissen waren, nodigde de jongens uit voor een broodje maar bleek uiteindelijk 600 euro over te hebben voor seks met de jongen.

De 15-jarige vertelde het tegen zijn moeder en stiefvader en W. werd naar de woning gelokt waar hij klappen kreeg en werd overgedragen aan de politie. In een eerste verhoor bekende W., maar trok dat later weer in. W. heeft een achtergrond met psychische problemen, hij kreeg als 14-jarige jeugd-tbs opgelegd, maar weigerde mee te werken met onderzoeken. De rechtbank wil dat hij zich na zijn straf meldt bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg voor behandeling.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.