Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jongen (12) overleden na incident met klaphamer in Haaksbergen, man aangehouden

Aan de Albert Cuyplaan in Haaksbergen is vrijdag aan het einde van de ochtend een 12-jarige jongen overleden bij een ernstig incident met een klaphamer. Een andere jongen van 11 jaar is bij hetzelfde incident zwaargewond geraakt. Een Haaksbergenaar is door de politie aangehouden op verdenking van dood door schuld.

Videobeelden van News United/Dennis Bakker

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren niet bekend. In ieder geval werden buurtbewoners rond half twaalf opgeschrikt door een harde dreun. Op dat moment was er in de straat een traditioneel 'mini-buurtfeestje' met meerdere gezinnen bezig.

Recherche doet onderzoek

Volgens RTV Oost is in ieder geval duidelijk dat de twee kinderen niets met het incident zelf te maken hadden. Een buurtbewoner zou volgens de regionale omroep een klaphamer hebben gebruikt. Hij sloeg daarmee op poeder, hetgeen een harde klap geeft. Welk poeder is gebruikt, is niet bekend. Vaak wordt gebruik gemaakt van magnesium of een mengsel met natriumchloraat.

Het 12-jarige slachtoffer is nog met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar daar aan zijn verwondingen overleden. Hoe het met het andere jonge slachtoffer gaat, is niet bekend. De recherche is ingeschakeld om de toedracht van het incident te onderzoeken. Uiteindelijk is zelfs de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld om het overgebleven poeder veilig op te ruimen.

IMG 7428 1
Aan de Albert Cuyplaan in Haaksbergen zouden twee kinderen ernstig gewond zijn geraakt door vuurwerk
Beeld: News United/Dennis Bakker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.