Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bohemian Rhapsody voert de lijst aan bij 1Twente Top 1000

IMG 9878 top 1000 2021 afsluiting schelberg
Aan de Hengelose burgemeester Sander Schelberg en 1Twente-presentatoren Jos Klaczynski en Richard de Vetter de eer om de driedaagse uitzending af te sluiten.
Beeld: Emile Urban

Na ruim tachtig uur radiomaken zit het erop; de 1Twente Top 1000. Meer dan zestig vrijwilligers hebben zich ingezet tijdens de marathonuitzending. Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is de nummer één van de 1Twente Top 1000. De top drie werd pas aan het eind van de 80 uur durende uitzending bekendgemaakt.

Eén van de oudste hitlijsten

De Top 1000 van 1Twente behoort tot één van de oudste hitlijsten van Nederland. Tussen kerst en oud en nieuw werd er vanuit de gloednieuwe studio van 1Twente Hengelo drie dagen lang radiogemaakt door ruim zestig vrijwilligers van 1Twente. Afgelopen maandag werd de uitzending afgetrapt door 1Twente-directeur Flip van Willigen en de Hengelose wethouder Bas van Wakeren.

Live vanuit de bieb

Het was de 29ste editie van de hitlijst en werd net als vorig jaar in de bibliotheek aan de Beursstraat gehouden. Tijdens de marathonuitzending schoven ook lokale gasten aan, waaronder het vrijwel voltallige college van Hengelo. Burgemeester Sander Schelberg en wethouders Claudio Bruggink, Bas van Wakeren en Gerard Gerrits draaiden een aantal plaatjes mee.

Top drie

Aan de Hengelose burgemeester Sander Schelberg en 1Twente-presentatoren Jos Klaczynski en Richard de Vetter de eer om de driedaagse uitzending af te sluiten. De uitzending werd afgesloten met de top 3: Naast Bohemian Rhapsody, stond Hotel California van The Eagles op een tweede plaats en het nummer Roller Coaster van Danny Vera op nummer drie.

Bekijk de rest van de lijst hier

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.