Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Enschedeër krijgt taakstraf voor stelen kipschnitzel

361920 rechtbank NIEUW 5

De 35-jarige B. uit Enschede mag zijn handen binnenkort uit de mouwen steken. De politierechter veroordeelt ide winkeldief tot een werkstraf van 60 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk.

B. krijgt de werkstraf voor een tweetal winkeldiefstallen, afgelopen halfjaar gepleegd in supermarkten in Almelo en Enschede. Begin februari slaat de man zijn slag in een Albert Heijn in Enschede. Daar steekt hij een kipschnitzel en een fles vermout in zijn zak. Als hij zonder te betalen het winkelpand wil verlaten, houdt een personeelslid hem aan. Een medewerker heeft hem bovendien bezig gezien. B. bekent de diefstal vrijwel onmiddellijk.

Opnieuw de fout in
Veel leert hij er echter niet van, want medio mei gaat hij opnieuw de fout in, om precies te zijn in Plus Van Limbeek in zijn geboortestad Almelo. Ditmaal gapt hij een blik smac, een stuk kaas en opnieuw een fles vermout. Ook hier vat het personeel hem in de kraag. Aangezien de daad door camera s is vastgelegd, bekent B. de strafbare feiten snel.
Geldnood
De winkeldief was maandagochtend niet aanwezig tijdens de behandeling van de zaak. Van tevoren had hij al aangegeven dat hij de producten uit geldnood gestolen had. Inmiddels gaat het beter en werkt hij weer, hoewel een groot deel van zijn loon rechtstreeks naar schuldeisers gaat.

Boete
Voor de rechter speelde dat echter weinig rol van betekenis. B. kreeg in januari van dit jaar nog een geldboete van 200 euro voor een andere winkeldiefstal, dus kennelijk heeft dat weinig indruk gemaakt , zei de rechter. Met zijn financiële situatie wilde de rechter wel rekening houden. Daarom krijgt B. geen boete, maar een werkstraf van 60 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.