Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

FC Twente wil dat Erik Velderman terugtreedt

362209 775294

Erik Velderman heeft zijn langste tijd als algemeen-directeur bij FC Twente gehad. De raad van commissarissen heeft hem gevraagd zijn oude rol van financieel-directeur weer op zich te nemen.

Erik Velderman wordt binnen de club gewaardeerd om zijn vakkennis op financieel gebied, maar botste in de achterliggende periode hard met de technische mensen binnen de club - onder anderen met technisch manager Ted van Leeuwen en hoofdscout Evert Bleuming.

Ook joeg hij de Enschedese gemeenteraad tegen zich in het harnas met de eis om snel met een extra garantstelling van 7 miljoen euro over de brug te komen. Anders zou FC Twente volgens Velderman op 1 juli failliet gaan. Die extra garantstelling kwam er uiteindelijk niet maar dankzij investeerders bleef de club toch overeind.

Drie ton

Velderman was ondertussen wel het draagvlak bij personeel, gemeente en investeerders kwijt geraakt. Volgens betrouwbare bronnen heeft hij deze week van de raad van commissarissen wel het aanbod gehad om te blijven als financieel-directeur. Velderman zal dan wel salaris moeten inleveren. Clubs in de eerste divisie betalen hun directeuren meestal is dat er maar één volgens voetbalecoom Pieter Nieuwenhuis van het bureau Hypercupe tussen de 50.000 euro en twee ton per jaar. Velderman verdient rond de drie ton.

Geen commentaar
Velderman heeft het voorstel in beraad, maar wil er tegenover Tubantia niets over zeggen. Er is op dit moment veel reuring, dat is duidelijk. Het kan schadelijk zijn voor mij en voor de club om daar nu iets over te zeggen, dus onthoud ik mij van commentaar. Ook voorzitter Dennis Schipper van de raad van commissarissen wil niets over de kwestie zeggen.

VolkerWessels Telecom
Velderman kwam op 1 januari 2017 als financieel directeur binnen bij FC Twente. Hij is afkomstig van VolkerWessels Telecom, waar hij ook financieel directeur was. Na het ontslag van Jan van Halst als technisch directeur bij FC Twente werd Velderman dit voorjaar benoemd tot algemeen-directeur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Wouter Borre
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.