Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Espinosa moet het middenveld van FC Twente gaan dragen

364971 FC Twente 397

FC Twente rondt in de loop van de vrijdagochtend de transfer af van Javier Espinosa. De Spaanse middenvelder gaat een contract tekenen voor 2 jaar met een optie voor nog een seizoen. Hij komt transfervrij over.

In Enschede wordt de komst van Espinosa als een stunt en een buitenkans gezien. De 26-jarige middenvelder heeft een goede naam in het Spaanse voetbal en speelde al in de Primera Division en de Europa League. Hij wordt door de technische staf als een echte kwaliteitsimpuls gezien. Espinosa moet op het middenveld voor de creativiteit gaan zorgen. Met hem erbij halen we een speler met een staat van dienst in huis, een verbindingsspeler met een groot technisch vermogen , zegt trainer Marino Pusic.

Net als aanvaller Aitor komt ook Espinosa uit de befaamde opleiding van Barcelona. Hij gold al in zijn tienerjaren als een groot talent, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een bekerwedstrijd in Camp Nou. Espinosa zocht daarna zijn heil achtereenvolgens bij Villarreal en Levante. Die laatste club verhuurde hem het voorbije seizoen aan Granada.

Espinosa sluit na de wedstrijd van vrijdagavond aan bij de selectie van Twente. Hij is de derde Spanjaard en de twaalfde nieuwe speler in de selectie van de Enschedese club. De groep is daarmee in principe rond.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.