Corona in Twente

Hengelo gaat gratis zelftesten uitdelen aan mensen met een laag inkomen

De gemeente Hengelo gaat gratis zelftesten uitdelen aan de Hengelose minima. PvdA-raadslid Marie-José Luttikholt pleitte hier al eerder voor. De testen zijn vanaf 23 december op te halen bij de receptie van het stadhuis.

Corona zelftest pixabay
De testen zijn vanaf 23 december op te halen bij de receptie van het stadhuis. © Pixabay

Drie euro per stuk

Zelftesten worden steeds belangrijker in de bestrijding van het coronavirus. Sinds begin december mogen mensen die niet tot de risicodoelgroep behoren bij milde coronaklachten een zelftest uitvoeren. Bij een negatieve zelftest hoef je niet meer thuis te blijven. Een sneltest kost al snel drie euro per stuk.

Sneltesten

Voor mensen met een kleine beurs is dit een bedrag dat zij niet kunnen missen. PvdA-raadslid Marie-José Luttikholt riep het gemeentebestuur op om de zelftesten gratis ter beschikking te stellen aan mensen die het financieel zwaar hebben. De gemeente gaat hierin mee en heeft zelftestkits klaarliggen. Deze kunnen van 23 december opgehaald worden bij de receptie van het stadhuis.

Het Rijk

Begin december werd bekend dat het Rijk gemeenten van mondkapjes en gratis zelftesten gaan voorzien. De levering laat nog even op zich wachten. De gemeente Hengelo wacht het niet af en gaat zelf al beginnen met het uitdelen van gratis zelftesten.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.