Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Ilse DeLange werkt met Tuckerville als een magneet

365503 Schermafbeelding 2018 09 03 om 085956

Ilse DeLange trok zaterdag countryfans uit heel Nederland naar het festival Tuckerville op Het Rutbeek. "Door het accent hier krijg ik een beetje vakantiegevoel."

Marjon Heeren (45) uit Tilburg wilde van haar bezoek aan Tuckerville een echt 'weekendje Twente' maken. Dat bleek zo gemakkelijk nog niet. "Toen ik ging zoeken naar hotelkamers, zat vrijwel alles vol in Enschede en omstreken", vertelt ze. Uiteindelijk vond de Brabantse een laatste plekje in de nieuwe Van der Valk. "Alle gewone kamers waren daar al op. Het hele hotel zit kats vol met Tuckerville-bezoekers", zegt ze met een glimlach.

Countrydorp
De Tilburgse zag hoe Het Rutbeek zaterdag was omgetoverd tot klein countrydorp. Met fraaie details als een rode, houten schuur, hooibalen en bijpassende activiteiten als goudzoeken voor kinderen. "Een festival als dit vind je niet in Brabant. Ik vind het geweldig, zo langs de waterkant luisteren naar lekkere muziek."
Tuckerville werd door Ilse DeLange voor het eerst gehouden in 2014, in het toenmalige Arke Stadion. Sinds de doorstart vorig jaar als festival heeft het echt z'n plek gevonden. Bijna 15.000 bezoekers vonden zaterdag hun weg naar Het Rutbeek. Het merendeel daarvan komt nog altijd uit de regio, maar ook het aandeel uit de rest van het land is groot.

Merk
Het merk Ilse DeLange werkt daarbij als een magneet. Mede door de status en het tv-werk van DeLange heeft Tuckerville al snel landelijke allure veroverd. Dat was zaterdag terug te zien in de landelijke media-aandacht (RTL Boulevard, Shownieuws, Radio 2).

Achterop het terrein zat het gezin Van den Aardweg op een kleedje te genieten van de combinatie plezier, muziek en rust. Vader Dirk-Jan, moeder Josca en de kinderen Abel en Rachel vertrokken vroeg uit Veenendaal voor Ilse, Carrie Underwood en de rest.

Cowboylaarzen
Het hele gezin droeg stoere cowboylaarzen. "Toen we via een vriendin hoorden van dit festival, hebben we een minuut later een kaartje gekocht. In Veenendaal heeft niemand het er over, maar het is echt top voor elkaar. Zo'n fijne, ontspannen sfeer hier", vertelt moeder Josca. "Wat me echt opvalt is hoe aardig de mensen hier voor elkaar zijn. Veel meer dan in het midden van Nederland maken mensen ze een praatje, het is toegankelijker." Aan de Twentse tongval moet ze wel een beetje wennen. "Maar juist omdat iedereen met accent praat, heb ik een beetje vakantiegevoel, haha."

De moeder der Twentse tongval vond het zelf uiteraard ook allemaal even leuk. Ilse DeLange was de hele dag overal op het terrein te vinden, als een echte festivaldirectrice. Tot haar tevredenheid zag ze hoe het tot in perfectie voor elkaar was. Het Rutbeek was echt even Nashville geworden. Bezoekers hoefden daardoor niets anders te doen dan genieten van optredens van onder meer Danny Vera, Carrie Underwood en George Esza.

Lichtshow

DeLange had het mooiste voor het laatst bewaard: zichzelf. Met een prachtige lichtshow sloot ze de tweede festivaleditie af. En bedankte ze de bezoekers voor de magische dag. En passant kondigde ze volgende editie van Tuckerville vast aan. "Vooraf gaven we mooi weer-garantie af, dat doen we volgend jaar mooi weer!"

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.