Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Singelloop gewonnen door Belgische titelverdediger

366888 singelloop 2

De 21ste Singelloop van Enschede is zondagmiddag gewonnen door Kim Ruell. De Belg uit Kapellen ging als titelverdediger van start. In totaal deden 2662 deelnemers mee aan de Singelloop over iets meer dan 8 kilometer.

Ruell won vorig jaar de Singelloop (5 Engelse Mijl) in een tijd van 25 minuten en 10 seconden. Zijn doel bij z n tweede bezoek aan Enschede was een snellere tijd neer te zetten. Dat lukte hem zondagmiddag: hij kwam als eerste over de streep in 25.01 minuten. Volgend jaar kom ik zeker terug, dan ga ik voor een derde zege. Ik kom graag in Enschede, dit is een geweldige wedstrijd met een heel fijne ambiance. Zo veel enthousiast publiek langs de kant ben ik eigenlijk niet gewend , sprak de winnaar na afloop.

Tweede in Enschede werd Nick Marsman (Ommen), van ACO Van Elderen, in 26.01. De derde plaats was weggelegd voor Siraj Aulcy Aman, die Enschedeër Niels te Pas (26.09) van het podium hield. Tweede Twentse loper in Enschede was Fabian ten Kate, die als achtste finishte in een tijd van 27.06.

De Borculose Mariska Dute was de snelste vrouw, zij kwam na 28.09 minuten over de streep. Tweede werd de Enschedese Lisanne Meuleman (29.58) en derde Ellen van der Kolk (Enschede) in 31.07.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.