Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Singelloop Enschede: hardloopmedailles om te koesteren

367021 singelloop

Nog net voor de start van de Singelloop zet begeleider Rik Ottink alle vijftien hardlopers van Livio op de foto. Ze moeten wel even lachen van de fotograaf. Het is personeel en een groepje 60-plussers dat van start gaat, legt Ottink uit.

We hebben een loopgroep van mensen boven de 60 , vertelt Ottink. Cees Terlouw (70) hoort bij het groepje. Hij loopt vandaag zijn eerste wedstrijd na een hartinfarct, vijf jaar geleden. En ik ben diabetisch , zegt Terlouw. Bij het MST zeiden ze dat ik moest gaan lopen, maar dan wel onder deskundige begeleiding. Dit jaar heb ik de loopgroep van Livio ontdekt. In april ben ik begonnen. In de training moet je het netjes opbouwen. Ik loop één keer per week met Livio en één keer alleen. Als ik loop, komen mijn suikerwaarden op een goed niveau. Van één keer lopen heb ik twee dagen profijt , aldus Terlouw.

Met nummer 2057 staat Robert Hoetink (61) in de rij in het Volkspark. Het is zijn eerste hardloopwedstrijd ooit. Ik weet niet wat me te wachten staat , zegt Hoetink. Zo n 51 minuten is zijn richttijd. Ook voor Loes Kemerink (42) is de Singelloop het beginpunt van een carrière als loopster. Ik heb een paar gymschoenen van mijn vriend gekregen. Als ik het haal, dan ben ik trots op mezelf , zegt ze.

Inhalen
De speaker meldt dat er 2662 deelnemers zijn. En dat er genoeg moet worden gedronken. De meute komt langzaam in beweging. Saskia Hintzbergen van Team 053 van de gemeente start helemaal achteraan. Kan ik mooi mensen inhalen.

Muziek
Onderweg is er meer muziek dan in voorgaande jaren. Het is al heel gezellig met elkaar, maar meer muziek maakt het nog vrolijker , zegt Ottink. Op moeilijke momenten kan het je net even helpen.

Volgend jaar weer
Als de klok op zo n 55 minuten staat, is Loes Kemerink binnen. We leven nog , zijn haar eerste woorden. Het was wel zwaar, maar ik vond het heel leuk. Ik werd goed aangemoedigd door mijn dochter en mijn personal trainer. Volgend jaar doe ik weer mee.

Warm en zwaar
Robert Hoetink is er ook. Ik vond het te warm en heel zwaar, maar ik heb een medaille en ik koester hem. Het was moeilijk om je eigen tempo te bepalen tussen zoveel lopers.

Saskia Hintzbergen is eveneens terug. Ik heb niet zo goed getraind, maar ik heb er toch heel veel in kunnen halen. Dat er meer muziek was, was mooi. Het ene was wel opzwepender dan het andere. De eerste reactie van Cees Terlouw: Prima! Binnen het uur: 56 minuten. Ik heb geen problemen gehad. Ik denk dat ik straks ook meedoe aan de Herfstloop van Tion.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.