Verkeer
Stuur appje
Zoek
Hengelose revue foutje bedankt 2020
1Twente Nieuws
Hengelo

De Hengelose Revue laat je lachspieren werken tijdens de feestdagen

Hengelose revue foutje bedankt danseressen
Dansscène uit 'Foutje Bedankt,' de revue uit 2020
Beeld: De Hengelose Revue

Fans van de Hengelose Revue én Twentse humor komen tijdens de feestdagen volop aan hun trekken bij 1Twente. Op Tweede Kerstdag om 20:00 uur is een registratie te zien van 'Foutje Bedankt' en op oudejaarsavond om 20:00 uur sluit de Hengelose Revue het jaar af met 'Eeuwig Jong.'

'Foutje Bedankt' en 'Eeuwig Jong'

Met de jubileumproductie 'Eeuwig Jong' vierde de Hengelose Revue in 2018 haar 65ste verjaardag. In deze productie wordt een boerderij omgetoverd tot een beautyfarm. Dat leidt tot allerlei hilarische taferelen in een wervelende show vol muziek, zang en dans.

In Foutje Bedankt, de revue uit 2020, heeft familie Smalhout weinig op met de manier waarop opa met zijn ouwe dag omgaat. Opa lijkt een echte losbol te worden. Hij haalt allerlei streken uit om zijn gierige schoondochter Maartje en zoon Peter die op zijn erfenis uit zijn, dwars te zitten.

Hoge Nood

De acteurs, dansers en danseressen van de Hengelose Revue stonden te trappelen om in 2022 na twee jaar weer op de planken te staan met de nieuwe voorstelling "Hoge Nood." De voorbereidingen waren de afgelopen maanden in volle gang.

Achter de schermen werd hard gewerkt aan het maken van nieuwe decors en kostuums, maar waar men al bang voor was, werd werkelijkheid. Door toename van het aantal coronabesmettingen en de nieuwe maatregelen moest "Hoge Nood' deze week noodgedwongen worden verplaatst naar 2023.

'Een begrip in Hengelo en daarbuiten'

De Hengelose Revue is al jaren een begrip in Hengelo en ver daarbuiten. Jaarlijks komen duizenden bezoekers uit Twente en omstreken naar de dolkomische revue kijken in Schouwburg Hengelo. Zes avonden trekt de Revue volle zalen en dat inmiddels al 68 jaar lang.

Het revuegezelschap blijft zichzelf vernieuwen en zet zeer professionele shows op de planken, met een groot live orkest, schitterende zelfgemaakte decors, prachtige zang en dans. En dat allemaal mede mogelijk gemaakt door een grote groep enthousiaste vrijwilligers die allemaal dezelfde passie delen.

icon_main_info_white_glyph

Kijk naar de Hengelose Revue bij 1Twente:


Zondag 26 december, Tweede Kerstdag om 20:00 uur: 'Foutje Bedankt'
Vrijdag 31 december, oudejaarsavond om 20:00 uur: 'Eeuwig Jong'

Via Ziggo digitaal: kanaal 40 of KPN, Telfort, Xs4all: kanaal 1317 en 1428

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.