Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Kidsday 2018: Op vliegveld Twente worden kinderdromen waar

368247 download 1 6

In de grote hal van Hangar 11 op Twente Airport was het gisteren vrolijkheid troef bij Kidsday 2018. De Stichting Kans voor een Kind kreeg maar liefst 800 aanmeldingen voor het kinderfeest.

Bij de ingang staat deze zondagmiddag een heel ontvangstcomité, inclusief clowns en ballonnen. Binnen is van alles te doen. Er is lasergame, een draaimolen, een trein, een simulator van de Formule I en een poffertjeskraam.

Ook is er een podium waar druk gedanst wordt op de muziek van K3 die door de Telekids Drive In Show de hal in wordt geslingerd. Verder zijn de twee oude auto s die beschilderd kunnen worden in trek, net als het grootste springkussen ter wereld.

Anno Oude Engberink richtte vijftien jaar geleden de stichting Kans voor een Kind op met Willem Hoevers en Ben Velthuis. De plek van de laatste is inmiddels ingenomen door John Weijel. We hopen dat de kinderen een mooie middag hebben , zegt Oude Engberink. Ze mogen doen wat ze willen.

Kidsday wordt een keer in de twee jaar gehouden. Hangar 11 is voor de eerste keer de locatie en dat bevalt prima, zo laat de pr-man van de stichting weten. De kinderen komen van de drie grote, Twentse ziekenhuizen en van het Roessingh. De Kidsday is een spin-off van onze doelstelling en onze doelstelling is wensen vervullen van kinderen , zegt Oude Engberink. Daarbij gaat het niet alleen om chronisch zieke kinderen in Twente, maar ook om kinderen uit probleemgezinnen.

Vrijwilligers
Zonder de inzet van vrijwilligers kan de Kidsday niet. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren gegroeid , zegt Oude Engberink. Het hart op de goede plek hebben is een vereiste, maar ook organisatietalent is onontbeerlijk. Ze moeten praktisch kunnen denken.

Zo n honderd wensen per jaar worden er vervuld door de stichting. Ik had laatst een meisje en zij had de wens om achter de kassa te zitten bij de Albert Heijn , zegt vrijwilligster Linda Nakken. Boeven vangen met de politie was een wens van een jongen.

Barcelona
Oude Engberink noemt de Efteling en het Dolfinarium als wensoorden, maar ook bekende Nederlanders zijn hot. Zo zijn er ontmoetingen geregeld met Max Verstappen en Marco Borsato. Voetbalwedstrijden doen het ook altijd goed , weet hij. Willem heeft een enorm netwerk en op die manier hebben we al eens vip-kaarten kunnen regelen voor wedstrijden van FC Barcelona en Manchester United.

Kans voor een Kind houdt overigens op 14 oktober een benefietavond in hotel De Bloemenbeek in De Lutte. Verder zorgen de founders en de sympathisanten voor inkomsten. Het geld gaat allemaal naar de invulling van de wensen, verzekert Oude Engberink. We zijn allemaal vrijwilligers.

Of ze zelf nog wensen hebben? Meer wensen van kinderen , lacht Linda Nakken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Eric Brinkhorst
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.