Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

AUDIO Kamervragen over €˜uitbuiting €™ studenten in Enschede

369345 hogekamp

Er moeten maatregelen worden genomen om te voorkomen dat studenten nog langer worden uitgebuit door kamerverhuurders. Die oproep doet de SP naar aanleiding van activiteiten van Camelot in Enschede.

Kamerleden Sandra Beckerman en Frank Futselaar, beiden van de SP, hebben daarover vragen gesteld aan de ministers Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Ingrid van Engelshoven (Onderwijs).

Keukengerei
Camelot verbouwde samen met aannemer Van Wijnen het voormalige pand De Hogenkamp op de campus van de Universiteit Twente (UT) tot 445 huurstudio s voor buitenlandse studenten. De borg van 2000 euro, verplichte aankoop van keukengerei en de eis tot betalen van 200 euro om een website te kunnen gebruiken, roepen veel weerstand op.

Geldwolven
De twee Kamerleden willen onder meer weten van de ministers of die het wel kies vinden dat de UT studenten in de armen van een geldwolf drijven en of de universiteit wel voldoende alternatieven aanbiedt. En ook welke wet- en regelgeving moet worden aangepast om te voorkomen dat universiteiten hun buitenlandse studenten afhankelijk maken van huisjesmelkers .

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen DTCT
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.