Hengelo
Politiek

GroenLinks Hengelo: drie vrouwen in kopgroep, onduidelijkheid over peloton

De leden van GroenLinks Hengelo hebben Agnes Booijink verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart aanstaande. De top 3 wordt aangevuld met Elske Mooijman en Joyce Vorgers. Meer namen staan er vooralsnog niet op. Huh?

Agnes booijink groenlinks hengelo FOTO GL HENGELO
De leden van GroenLinks Hengelo hebben Agnes Booijink verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. © GroenLinks Hengelo

Nadenken

Het partijbestuur laat weten dat 'een aantal van de overige kandidaten erover nadenkt of ze hun kandidatuur willen aanhouden en heeft het bestuur om een korte bedenktijd gevraagd. De complete lijst wordt daarom op een later tijdstip bekendgemaakt'.

Agnes Booijink (57) wil er niet al te uitgebreid op in gaan: "Dat is aan de kiescommissie. Ik kan wel zeggen dat we heel veel goede mensen op onze concept-kandidatenlijst hebben staan en dan is het best even een strijd van wie komt waar? Ik verwacht daarover binnen enkele dagen uitsluitsel."

icon_main_quote_red_glyph

'Een aantal van de overige kandidaten denkt erover na of ze hun kandidatuur willen aanhouden en heeft het bestuur om een korte bedenktijd gevraagd.'

Kiescommissie GroenLinks Hengelo

Inclusie en duurzaamheid

Booijink, die nu nog als fractievertegenwoordiger fungeert, laat in elk geval weten dolblij te zijn met het vertrouwen dat de leden in haar stellen: "Ik vind dit werk prachtig om te doen. Ben een echte volksvertegenwoordiger." De kiescommissie beschreef haar met de woorden 'Agnes doet wat ze zegt en zegt wat ze doet'. Booijink: "Daar herken ik me inderdaad prima in."

Booijinks en GroenLinks' stokpaardjes zijn duurzaamheid, cultuur en inclusie. "Wij staan voor een samenleving waarin iedereen meedoet. Man, vrouw, lhbt'ers, gehandicapten, noem maar op. En we vinden het belangrijk dat iedereen gehoord wordt, want het vertrouwen in de politiek kan wel een oppepper gebruiken."

Fractievoorzitter Jan Evers (63) staat niet langer op de lijst. Hij gaat zijn tijd aan andere zaken besteden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.