Hengelo
Politiek

Han Daals wederom lijsttrekker voor BurgerBelangen Hengelo

De leden van BurgerBelangen Hengelo hebben maandag 13 december de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart goedgekeurd. Dit geschiedde met unanieme stemmen. Han Daals werd net als bij de verkiezingen van 2018 verkozen tot lijsttrekker.

Han Daals Burger Belangen Hengelo
Han Daals werd net als bij de verkiezingen van 2018 verkozen tot lijsttrekker van BurgerBelangen Hengelo © BB Hengelo

Ambitieus

Daals werkt als docent Commerciele Dienstverlening aan het Deltion College in Zwolle. "De ambitie van BurgerBelangen is om de grootste lokale partij van Hengelo te worden en wij zijn ervan overtuigd dat we dat met deze lijst waar kunnen maken", aldus een ambitieuze Han Daals, die nu met twee partijgenoten in de raad zit. Op dit moment heeft Pro Hengelo een zetel meer. Na de vorige verkiezingen was het verschil zelfs twee: toen maakte Herbert Capelle nog deel uit van de fractie van Pro Hengelo. Lokaal Hengelo, de derde lokale partij, heeft twee zetels.

Overstap Scholten

Op plek twee staat Jacqueline Freriksen, die ook nu al in de gemeenteraad zit, en op plek drie staat nieuweling Jeffrey Scholten. Scholten was in het verleden raadslid voor Lokaal Hengelo, maar voelt zich naar eigen zeggen meer aangetrokken tot BurgerBelangen.

Oud-wethouder en horecabaas

Op plek vier staat huidig raadslid Burhan Carlak en fractievertegenwoordiger Zohra Hammami krijgt plek vijf toebedeeld. Nummer zes op de lijst is Geert Wieffer, de tweede nieuwe naam bij de eerste zes. Hij ondersteunt de fractie ook al geruime tijd.

Verder op de lijst onder meer oud-wethouder Wieger Mulder, George ten Brummelhuis (eigenaar café De Appel) en Tonny Noordman, oud-voorzitter van het BewonersOverleg de Nijverheid (BON).


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.