Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Samen jarig met brandweer: bijzonder feestje voor Nikki

371743 877561

De Brandweer Twente is jarig en viert dat deze maand in de kazernes in de regio met alle kinderen die op 1 oktober 5 jaar zijn geworden. Nikki Wekking was een van de gelukkigen.

De Brandweer Twente is jarig en viert dat deze maand in de kazernes in de regio met alle kinderen die op 1 oktober 5 jaar zijn geworden. Nikki Wekking was een van de gelukkigen.
5 jaar is ze geworden, en om dat te vieren kwamen zo n dertig kinderen van de Anna van Burenschool naar de brandweerkazerne in Enschede. Een feestje voor Nikki, maar ook voor Brandweer Twente, die dit jaar het 5-jarig bestaan viert.

Het idee voor zo n speciaal kinderfeest bedacht de Brandweer Twente zelf. In het kader van de jaarlijkse brandpreventieweken, die gisteren van start gingen, legt de brandweer de nadruk op het veilig maken van het eigen huis. Met het thema Hé, doe de deur dicht! wil de brandweer toewerken naar een brandveilige generatie.

Die begint uiteraard bij de jeugd en kinderen , aldus Stephan Wevers, commandant van de Brandweer Twente. Zo hebben we als leerdoel dat alle kindjes vandaag thuis mama en papa vragen of er wel overal rookmelders in huis hangen.

Doelgroep

Hoe leuk is het om de doelgroep van de brandpreventieweken zelf in het licht te zetten , zegt Liset Reimerink, specialist Brandveilig Leven. Ze weet hoe snel een brand zich kan ontwikkelen. Daarom communiceren we altijd eerst de deuren dicht te doen, ten tweede voor een rookmelder te zorgen en ten derde met iedereen in het huis over een vluchtplan te spreken , zegt ze.

Taart
Uiteraard waren de taart, de verfraaide brandweerauto s en het bezoek van burgemeester Onno van Veldhuizen het hoogtepunt van het feestje. Nikki s moeder Marlies Maathuis: Het wordt wel moeilijk om dit volgend jaar te overtreffen. Want hoe vaak mag je zeggen dat je jouw verjaardag tussen grote brandweerauto s, brandweermannen, rode ballonnen van de brandweer en met een speciale taart mag vieren?

Het was Nikkie ook aan te zien: zo veel aandacht speciaal voor haar maakte haar verlegen. Overgrootoma Janni Donker-Ten Voorde: Iedereen is aanwezig: oma, nichtje, neefje, broertje, mama, de hele klas en de juf. Wel een heel unieke verjaardag.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.