Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Enschedeër Tiemen Stemerding wint Talentprijs Overijssel

371922 image 71

Danser en choreograaf Tiemen Stemerding heeft de Talentprijs Overijssel gewonnen. Dat is donderdagavond bekend gemaakt in Theater de Meenthe in Steenwijjk. Violist Daniel Rowland sleepte de Cultuurprijs Overijssel 2018 in de wacht.

De passie, discipline en ambitie van de 22-jarige Stemerding uit Enschede maakten indruk op de jury. Hij nam door het winnen van de prijs zo'n 1.000 euro mee naar huis.

Rowland
De op 't Stift in Weerselo opgegroeide musicus Daniel Rowland is sinds 2005 de drijvende kracht achter het jaarlijkse Stiftfestival dat klassieke muziek promoot. De 46-jarige musicus is volgens de jury een uitzonderlijk getalenteerd violist met een authentieke stijl. Hij reist de wereld rond met het Brodsky Quartet en doceert onder meer aan het Royal College of Music in Londen. De prijswinnaar was zelf niet aanwezig in Steenwijk. De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer , vice voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, overhandigde de prijs aan de moeder van Rowland.

De winnaars werden gekozen aan de hand van een publieksstemming op internet en door een vakjury. Die bestond dit jaar uit Wim Fiselier, Peter Schoof, Kees Schafrat, Wilja Jurg en Marianne van de Steeg.

Prijs
De Cultuurprijs Overijssel (een sculptuur en een geldbedrag van 2.500 euro voor de Cultuurprijs en 1.000 euro voor de Talentprijs) is een initiatief van Prins Bernhard Cultuurfonds, RTV Oost, De Stentor, De Twentsche Courant Tubantia en de NDC Mediagroep.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.