Enschede

Enschedeër Tiemen Stemerding wint Talentprijs Overijssel

Danser en choreograaf Tiemen Stemerding heeft de Talentprijs Overijssel gewonnen. Dat is donderdagavond bekend gemaakt in Theater de Meenthe in Steenwijjk. Violist Daniel Rowland sleepte de Cultuurprijs Overijssel 2018 in de wacht.

371922 image 71
De passie, discipline en ambitie van de 22-jarige Stemerding uit Enschede maakten indruk op de jury. Hij nam door het winnen van de prijs zo'n 1.000 euro mee naar huis.

Rowland
De op 't Stift in Weerselo opgegroeide musicus Daniel Rowland is sinds 2005 de drijvende kracht achter het jaarlijkse Stiftfestival dat klassieke muziek promoot. De 46-jarige musicus is volgens de jury een uitzonderlijk getalenteerd violist met een authentieke stijl. Hij reist de wereld rond met het Brodsky Quartet en doceert onder meer aan het Royal College of Music in Londen. De prijswinnaar was zelf niet aanwezig in Steenwijk. De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer , vice voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, overhandigde de prijs aan de moeder van Rowland.

De winnaars werden gekozen aan de hand van een publieksstemming op internet en door een vakjury. Die bestond dit jaar uit Wim Fiselier, Peter Schoof, Kees Schafrat, Wilja Jurg en Marianne van de Steeg.

Prijs
De Cultuurprijs Overijssel (een sculptuur en een geldbedrag van 2.500 euro voor de Cultuurprijs en 1.000 euro voor de Talentprijs) is een initiatief van Prins Bernhard Cultuurfonds, RTV Oost, De Stentor, De Twentsche Courant Tubantia en de NDC Mediagroep.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Lars Smook
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.