Hengelo
Politiek

Steen op plek 1 bij CDA Hengelo, oud-wethouder Elferink verlaat politiek

Hanneke Steen is tijdens de digitale ledenvergadering van donderdag 9 december gekozen als lijsttrekker van het CDA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Raadslid Marcel Elferink is op eigen verzoek onderaan de lijst gezet: na twee periodes in de raad en een periode als wethouder gaat hij straks ‘andere uitdagingen’ aan.

Hanneke Steen CDA Hengelo MIREILLE DROSTE PHOTOGRAPHY
Hanneke Steen is tijdens de digitale ledenvergadering van donderdag 9 december gekozen als lijsttrekker van het CDA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. © Mireille Droste Photography

Bekende namen en vers bloed

Bij de verkiezingen van 16 maart volgend jaa staat partijvoorzitter en fractievertegenwoordiger Ron Wesseling op plek twee, gevolgd door de huidige raadsleden Bernadette Morskieft en Nuri Akfidan. Nieuw is Louis Mulder op plaats 5.

De vertrouwenscommissie is blij dat vier leden van de fractie graag door willen gaan: “Onze fractie heeft zich in de afgelopen raadsperiode meer dan waargemaakt, met een gedegen, veelzijdige en herkenbare CDA-koers, die het waard is voortgezet te worden. We zijn blij dat Hanneke Steen wederom als lijsttrekker beschikbaar is. Met Louis Mulder op plek 5 hebben we vers bloed en een diepgewortelde Hengeloër in ons midden.” Mulder is docent op het Zone College, oud-voorzitter van wijkraad ’t Genseler en oud-jeugdvoorzitter van SV Wilhelminaschool.

icon_main_quote_red_glyph

“Ik ben erg trots op de manier waarop we bepalend hebben kunnen zijn op echte CDA-thema’s, zoals het versterken van onze verenigingen, het betrekken van jongeren bij de stad, zorg voor elkaar en veiligheid."

Hanneke Steen, lijsttrekker CDA Hengelo

CDA-thema’s

Hanneke Steen kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen vier jaar: “Ik ben erg trots op de manier waarop we bepalend hebben kunnen zijn op echte CDA-thema’s, zoals het versterken van onze verenigingen, het betrekken van jongeren bij de stad, zorg voor elkaar en veiligheid. Ik kijk er erg naar uit dat de komende jaren te blijven doen.” Steen is raadslid sinds 2016 en fractievoorzitter sinds 2018. Zij werkt als directeur van de Nationale Bewegwijzeringsdienst, binnen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lijstduwer

Marcel Elferink kiest er als lijstduwer voor de Hengelose politiek te verlaten: “Ik heb mij twee periodes als raadslid en een periode als wethouder met veel plezier ingezet voor de gemeente Hengelo en haar inwoners. Ik heb besloten mij te richten op andere uitdagingen en kies niet voor een nieuwe periode in de raad." Elferink werkt als bestuursadviseur en directiesecretaris bij de Gemeente Wierden.

Predikant

Opvallend is dat oud-wethouder Elferink als lijstduwer (plek 16) gezelschap krijgt van twee andere oud-wethouders, te weten Guido Weber (13) en Gerard ter Ellen (plek 15). Een andere bekende naam op de lijst is de Hengelose predikant en uitvaartverzorger Hans Wachtmeester op plek 11.

Marcel elferink
Marcel Elferink kiest er als lijstduwer voor de Hengelose politiek te verlaten. © CDA Hengelo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.