Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Roelof Bleker kijkt uit naar het burgemeesterschap van Enschede, 'stad met twee snelheden'

"Hee, dat is de nieuwe burgemeester!" Als Roelof Bleker een dag na zijn officiële voordracht door de gemeenteraad door de binnenstad van Enschede loopt, blijkt hij al een bekend gezicht. Meermaals wordt hij aangesproken of herkend. Het voelt voor de beoogde burgemeester dan ook als thuiskomen. "Ik ben altijd naar Enschede teruggekeerd."

Bleker (54) was van 2001 tot en met 2009 al wethouder in Enschede. Daarvoor was hij fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad. De nu nog in Culemborg woonachtige Bleker komt na omzwervingen als dijkgraaf van waterschap Rivierenland en bestuursvoorzitter van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht terug naar de stad waar hij zijn studietijd doorbracht. Met café San Remo als een van zijn favoriete plekjes. "Dat is de plek waar ik tijdens mijn studie vaak kwam."

Stad met twee snelheden

In gesprek met 1Twente en Rtv Oost noemt Roelof Bleker de armoedekloof ("Enschede is een stad met twee snelheden"), veiligheid en ook samenwerking met Duitse partners en provinciehoofstad Zwolle als belangrijke pijlers de komende tijd.

Als alles volgens plan verloopt, wordt de inmiddels partijloze Bleker rond 1 februari officieel geïnstalleerd als opvolger van Onno van Veldhuizen, die onlangs vertrok. Tot zijn aanstelling blijft Theo Bovens in functie als waarnemend burgemeester.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.