Enschede

SP kiest nieuwe lijsttrekker, Annelies Futselaar stopt na 16 jaar als raadslid in Enschede

Annelies Futselaar stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen als raadslid in Enschede. De politica, die dan 16 jaar in de gemeenteraad achter de rug heeft, stelt zich niet opnieuw verkiesbaar. "Het is goed geweest zo."

Annelies Futselaar 2 Ernst Bergboer
Annelies Futselaar stopt na 16 jaar als raadslid in Enschede © Ernst Bergboer

Futselaar blijft wel bij de Socialistische Partij in haar woonplaats betrokken. Ze zal actief blijven bij de SP Hulpdienst en fungeert bij de verkiezingen met een 27ste plek op de kieslijst als 'lijstduwer'. Toch betekent haar vertrek een einde van een tijdperk. In 2006 werd Futselaar geïnstalleerd in de gemeenteraad. Daarmee is zij samen met Ben Sanders (BBE) het langstzittende raadslid. Enkele jaren was Futselaar fractievoorzitter van de SP.

Fractieleider wordt lijsttrekker

Piet van Ek is de natuurlijke opvolger van Annelies Futselaar als lijsttrekker bij de verkiezingen op 16 maart 2022. Van Ek, in Enschede bekend als postbezorger en scheidsrechter in het amateurvoetbal, nam in 2020 al het stokje als fractievoorzitter en heeft ongeveer zeven jaar ervaring als raadslid.

De rest van de kieslijst krijgt ook een nieuw gezicht. Raadslid José Wichgers-Apeldoorn stopt na vier jaar als raadslid, zodat zij zich volledig kan richten op haar werk in de zorg. Ook haar dochter Laura Wichgers, oud-fractieleider Maxim van Luttikhuizen en oud-raadslid Ahmet Yilmaz keren ten opzichte van vier jaar geleden niet terug op de lijst.

Nieuwe namen

De top vijf van SP Enschede wordt dus ingevuld met nieuwe namen. Op plek twee is gekozen voor Carma Woltjer, testengineer bij een IT-bedrijf. Docent maatschappijleer Michiel van Staaveren staat op plek drie, gevolgd door Resto van Harte-vrijwilliger Karel van der Leij en Lenie de Jong-Helleman. Statenlid in Overijssel Eva Schaaij staat op plek zes. De SP telt op dit moment drie zetels in de gemeenteraad.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.