Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose rapper Rami Sako scoort hit met rap over coronapolarisatie

De Hengelose rapper Rami Sako heeft een nummer uitgebracht over de polarisatie als gevolg van het coronadebat. Zijn nummer ‘Wappie’ is inmiddels al zo'n honderdduizend keer bekeken op Instagram. “Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar het respect is weg.”

Positieve reacties

Het nummer staat sinds afgelopen zondag online op Instagram. Het heeft al bijna de honderdduizend views aangetikt. De reacties zijn volgens de rapper vooral positief: “Veel mensen hebben mij benaderd. Veel mensen die in de problemen zitten, zijn zich door het nummer wat beter gaan voelen.”

Tweedeling

“Ik merk dat een ander geluid echt gewild is. In de hiphop is het gebruikelijk om een andere waarheid te vertellen, dan dat wat er verteld wordt op radio en televisie”, zegt de rapper. De maatschappij is door de coronacrisis meer verdeeld dan ooit: "Je ziet de tweedeling in families, onder vrienden en in de politiek. Je ziet het overal. Het begint hier bijna op Amerika te lijken.”

Volgens de Hengeloër is in het debat het wederzijdse respect ver te zoeken: “Dat geldt voor beide kampen. De gevaccineerden noemen ongevaccineerden wappies en andersom worden de gevaccineerde mensen schapen genoemd. Zo horen wij toch niet met elkaar om te gaan? Iedereen mag toch een eigen mening hebben?”

'Wappie'

Zijn nummer heet ‘Wappie’, een term die vaak wordt toegeschreven aan mensen die tegen de coronamaatregelen zijn: “Ik heb het gevoel dat ongevaccineerden de schuld krijgen van de crisis.” Als voorbeeld noemt hij bijvoorbeeld rapper Lange Frans, die geregeld onder vuur komt te liggen door zijn uitgespraken: “Ik ben het ook niet eens met alles wat hij zegt. Maar om hem alleen maar belachelijk te maken en hem een wappie te noemen. Dat vind ik best wel scary, eigenlijk.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.