Enschede

Duitse junk die auto met Enschedees gezin probeerde te kapen komt vrij

De Duitse junk Dimitri N. uit Münster, die op 24 januari dit jaar na een winkeldiefstal probeerde om een auto met een Enschedees gezin te kapen, komt aanstaande vrijdag op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Almelo donderdag besloten. N. werd veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar, waarvan 453 dagen voorwaardelijk.

376108 rechtbank NIEUW 8
Op 24 januari werd N. op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal in een parfumeriezaak op het Van Heekplein in Enschede. Achterna gezeten door personeel en een voorbijganger vluchtte hij de Van Heekgarage in. Daar zag hij de auto van het gezin bij de slagboom staan, klaar om de garage uit te rijden.

Naald
Hij trok het portier open en dreigde met een naald die hij in zijn hand had en riep dat de bestuurder weg moest rijden. Die deed dat niet, maar stapte uit, net als de vrouw die in de auto zat. Gewaarschuwde politiemensen wisten N. vervolgens te overmeesteren.

Traumatisch
Twee weken geleden werd duidelijk dat het incident vooral traumatisch was voor de dochter van het Enschedese stel. Zij zat achterin de auto en kreeg de gordel niet los toen haar ouders de auto ontvluchtten. De voorbijganger die de Duitser achtervolgde leefde weken in onzekerheid. Hij werd door de junk met de naald gestoken en vreesde het ergste.

D. moet zijn slachtoffers ruim 1300 euro aan schadevergoeding betalen. De Duitser is in de gevangenis afgekickt. Aanstaande vrijdag kan hij zich melden bij een kliniek in Duitsland.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman