Hengelo

Deldenerstraat tussen Marskant en Langestraat weer open

De ring rondom de Hengelose binnenstad is weer open, na een paar maanden afgesloten te zijn geweest. Sinds begin mei wordt er namelijk gewerkt aan de Marskant en de Deldenerstraat; het stuk tussen het kruispunt met de Marskant tot aan de Langestraat. Vrijdag 26 november heeft aannemer Strukton Civiel de werkzaamheden afgerond en daarmee is de centrumring weer open.

Kruising marskant deldenerstraat gemeente HENGELO
De ring rondom de Hengelose binnenstad is weer open, na een paar maanden afgesloten te zijn geweest. Zo kun je nu vanaf Marskant (onder op de foto) weer rechtsaf de Langestraat in. © Gemeente Hengelo

Vuilwaterriool

Onder het nieuwe asfalt van de Deldenerstraat en Marskant is het vuilwaterriool vernieuwd. Daarnaast is er een nieuwe rioolbuis aangelegd die het schone regenwater vanuit de binnenstad afvoert naar de Berflobeek.

Langs de Marskant wordt de Berflobeek binnenkort verbreed en de oevers worden met een wandelpad toegankelijk gemaakt. De gemeente Hengelo trekt bij deze werkzaamheden samen op met het waterschap Vechtstromen. "Op deze manier houden we als Hengelo het schone water langer vast en wordt het niet onnodig afgevoerd naar de rioolzuivering", aldus een gemeentewoordvoerder.

Doorstroming en veiligheid

De herinrichting van de wegen is gericht op een veilige en efficiënte doorstroming voor alle verkeersdeelnemers, vertelt dezelfde woordvoerder: "De vrijliggende F35 (fietssnelweg, red.) scheidt fietsers en automobilisten. De nieuwe, intelligente verkeersregelinstallaties zorgen voor betere afstemming met het verkeer. Die verkeerslichten zien we in Hengelo steeds vaker." Uiteindelijke resultaat: snellere doorstroming en minder lang wachten voor rood licht. Wethouder Gerard Gerrits: "Het bevorderen van veiligheid en een goede doorstroming in onze stad gaan hand in hand bij dit soort projecten. Voor ons blijft dit een belangrijk thema waar we voortdurend aandacht voor hebben."

icon_main_info_white_glyph

Fietssnelweg

Langs de Marskant is ruimte gemaakt voor de F35. De F35 is een snelle, veilige fietsverbinding tussen Nijverdal en de Duitse grens. In Hengelo komt de route langs de binnenstad. Met de aanleg van de F35 langs de Marskant vordert de aanleg van deze doorfietsroute.

Weg richting Delden nog afgesloten

Doorrijden over de Deldenerstraat richting Delden is nog niet mogelijk. Met de afronding van de werkzaamheden aan de centrumring starten de werkzaamheden aan het deel Mitchamplein en de weg richting afslag Tuindorpstraat. Het Mitchamplein blijft een parkeerterrein, maar verandert in een plein met meer groen. De werkzaamheden aan dit deel van het project duren tot de zomer van 2022.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.