Verkeer
Stuur appje
Zoek

Virus zet streep door ijsbaan in Hengelose binnenstad

Schaatsen pixabay 2021 11 18 144006 tmeh
De schaatsbaan ging vorig jaar ook al niet door
Beeld: Pixabay

De jaarlijkse schaatsbaan in het centrum van Hengelo komt er dit jaar ook niet. Dat meldt Hengelo Promotie. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om het evenement veilig te organiseren. Vorig jaar kon de ijsbaan om die reden ook al geen doorgang vinden.

Avondlockdown

Afgelopen vrijdag maakte premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekend dat Nederland in een zogenaamde ‘avondlockdown’ gaat. Hierdoor zijn evenementen na 17.00 uur niet meer toegestaan. Alles gaat dan op slot, ook een eventuele ijsbaan. “We hadden het graag anders gezien en hebben ook tot het laatste moment gewacht om een weloverwogen besluit te kunnen nemen”, zegt Monique Delsing-Otto, marketingmanager bij Hengelo Promotie. Ook het schoolschaatsen gaat niet door.

Wensboom

Om de binnenstad toch van wat sfeer te voorzien, gaan Hengelo Promotie en Stichting Centrum Management de binnenstad versieren met lichtjes en kerstbomen. Tijdens de feestdagen trekken kerstkoren door de binnenstad en wordt de zogeten 'Wensboom', een jaarlijkse traditie, weer geplaatst. Hengeloërs kunnen hier hun wensen indienen. De mooiste wensen worden in vervulling gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.