Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Expositie €˜Physical digital €™ in Enschede maakt zintuigen in de war

378576 download 2

Letterlijk kippenvel van een filmpje? Het kan bij Physical digital, een expositie die de zintuigen verstoort. De expositie opent zaterdag in Concordia aan de Langestraat.

Bij Physical digital draait het om video s, games en virtual reality. Alles wat met het oog waar te nemen is, prikkelt of verstoort een ander zintuig. Deze expositie is een samenwerking met The Overkill Festival, een 48 uur durend non-stop festival waarin beeldende kunst en gamecultuur worden gecombineerd. Dat vindt het laatste weekend van november plaats in het oude ziekenhuis aan de Ariënsstraat.

Ervaren
In de expositie presenteert The Overkill een selectie van digitale kunstwerken die een fysieke reactie teweegbrengen. Vijf kunstenaars tonen werk waarbij de bezoeker zelf kan ervaren. Hier wordt het publiek uitgenodigd grenzen te verkennen tussen digitaal en fysiek, traditioneel en sensitief of werkelijkheid en virtualiteit.

Nachtmerrie

Zo toont Mike Pelletier zijn video Still Life en heeft PWR Pandemonium gecreëerd als een logistieke nachtmerrie. Andy Lomas is een wiskundige en een kunstenaar, gespecialiseerd in 3D animaties. Ian Maclarty maakte een rondzwervende game gebaseerd op foto s van zijn omgeving en Pussykrew onderzoekt de ruimte tussen digitaal en fysiek.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.