Voorbij Corona

Nieuwe gezichten hoog op de kieslijst van VVD Enschede

Binnenstadondernemer Nicole Workel mag voorzichtig rekening gaan houden met een plekje in de gemeenteraad van Enschede. De eigenaresse van hobbyzaak Bertus Workel is de hoogste nieuwkomer op de kandidatenlijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

NICOLE STILL Nicole Workel Winkelhart
Nicole Workel is ook bestuurslid van Winkelhart Enschede © 1Twente

Nicole Workel is tevens bekend als bestuurslid bij winkeliersvereniging Winkelhart Enschede. Ze staat achter lijsttrekker en wethouder Jeroen Diepemaat en huidige raadsleden Malkis Jajan en Rachel Denneboom op de vierde plek van de kieslijst. Die lijst is woensdagavond in de ledenvergadering van VVD Enschede vastgesteld.

Twee raadsleden stoppen

Dat er plek zou zijn voor nieuwe gezichten op de kieslijst was al duidelijk. Begin oktober werd bekend dat raadsleden René Kreeft en Joost Nijhuis na twee raadsperiodes niet opnieuw verkiesbaar zijn. De regels zijn dat een derde termijn niet is toegestaan en het regionale VVD-bestuur wil daarop geen uitzondering maken.

Ruimte voor jong talent

De top tien van de kieslijst wordt aangevuld met bekende en nieuwe gezichten. Jan de Lange (plek 5), voormalig eigenaar van de gelijknamige herenmodezaak in het centrum, is reeds commissielid namens de VVD. Op plek 6 staat masterstudent bestuurskunde Jochem Stoeten, die vier jaar geleden ook al op de lijst stond.

Jonge talenten Lieuwe Schoppers (plek 7) en Luc Staal (8), voormalig raadslid Roelyn van der Hoek (9) en Bram ten Have (10) maken de top tien compleet. Oud-wethouder Jeroen Hatenboer is lijstduwer.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.