Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Wietverdachten en restauranteigenaar onder doden in Enschede

380091 polisi 2

Twee van de vier mannen die dinsdag dood zijn aangetroffen aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede, zijn in juni opgepakt na een drugsvondst in hetzelfde pand. Dat bevestigen bronnen aan de Tubantia.

Het gaat om een 43-jarige Enschedeër van Vietnamese komaf en een 34-jarige man uit Hengelo van Armeense origine. Zij werden in juni gearresteerd toen in het bedrijfspand door de politie 20 kilo gedroogde wiet werd gevonden. Tegelijkertijd werd toen aan de Lonnekerbrugstraat een wietplantage ontmanteld.

De Enschedeër was tevens de huurder van het pand waar de politie dinsdag de gruwelijke vondst deed. Hij hield er een growshop.

Restaurant
Ook een 27-jarige restauranteigenaar uit Hengelo behoort volgens ingewijden tot de doden aan de Van Leeuwenhoekstraat. Het vierde slachtoffer zou eveneens een man met Vietnamese achtergrond zijn.

De politie doet vooralsnog geen mededelingen over de identiteit van de doden. Mogelijk komt daar later vandaag verandering in tijdens een geplande persconferentie.

Drugsmilieu

De twee mannen die in juni werden gearresteerd waren ook daarvoor al bekend bij justitie. In de meeste gevallen ging het om de productie van en handel in softdrugs, maar er waren ook zaken over bedreiging.

Bronnen melden nu ook dat de dood van de vier mannen met drugs te maken heeft. De politie onderzoekt de toedracht van de moordpartij.

Ongekende omvang
Niet eerder werden er in Twente vier mannen gelijktijdig met geweld om het leven gebracht. Mogelijk is dat al in de nacht voorafgaand aan de vondst gebeurd: toen hoorden buurtbewoners knallen en een snel wegrijdende auto.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.