Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Bioscoop Kinepolis Enschede brengt eerbetoon aan overleden Stan Lee (95) met Marvel Weekend

380352 728458 4

Bioscoop Kinepolis in Enschede brengt in het weekend van 24 en 25 november een eerbetoon aan de deze week overleden stripschrijver Stan Lee (95). De Enschedese vestiging van Kinepolis vertoont dat weekend twee Marvel-films over karakters die door Lee werden bedacht: op zaterdag draait de film Spider-Man: Homecoming, op zondagavond Black Panther.

De Amerikaans Lee is de geestelijk vader van veel superhelden van stripboekenuitgever Marvel. In de jaren zestig bedacht hij inmiddels wereldberoemde karakters als Spider-Man, Hulk, Thor en The Fantastic Four. De afgelopen tien jaar zijn veel van zijn creaties verfilmd door Marvel Studios, met succes. De franchise bracht miljarden op en loopt nog steeds.

Het overlijden van de schrijver heeft Kinepolis ertoe bewogen een heus Marvel Weekend in te stellen, als eerbetoon. Stan Lee dook in elk van de Marvelfilms zelf ook op, in de vorm van een kleine cameo.

Zes films in Utrecht
Enschede vertoont twee films, net als de Kinepolis-vestigingen in Almere, Breda, Den Bosch, Dordrecht en Groningen. De bioscoop in Utrecht pakt helemaal groots uit met het Marvel-eerbetoon. Daar zijn in het weekend van 24 en 25 november maar liefst zes films op het witte doek te zien. Zaterdag 24 november kunnen echte Marvelfans naar Captain America: Civil War, Doctor Strange en Spider-Man: Homecoming. Op zondag 25 november staan Thor: Ragnarok, Black Panther en Avengers: Infinity War op het programma.

De films worden in 2D vertoond. Omdat het oudere films betreft is er een aangepaste ticketprijs van ¬ 7,50 per stuk.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.