Enschede

Achtervolging op Poolse automobilist onder invloed van drugs eindigt op A35 bij Enschede

Na een lange achtervolging is dinsdag rondom 14.00 uur op de A35 bij afslag Enschede-Zuid een Poolse automobilist klemgereden door de politie. Hij bleek onder de invloed te zijn van drugs.

20211123 Achtervolging Poolse automobilist News United Dennis Bakker
De Poolse automobilist werd ter hoogte van de afslag Enschede-Zuid klemgereden door de politie. © News United/Dennis Bakker

De achtervolging begon op de A1 in de buurt van in Beekbergen, bij Apeldoorn. Via kentekencamera's langs de weg werd de Landelijke Eenheid geattendeerd dat het Poolse voertuig als gestolen geregistreerd staat.

Lichtmast geraakt

De politieauto's uit Twente voegden zich pas op de A35 ter hoogte van Hengelo bij de achtervolging. Vervolgens is door de Poolse automobilist nog een lichtmast langs de snelweg geraakt.

De achtervolging eindigde bij de afslag Enschede-Zuid, waar het voertuig door twee voertuigen werd klemgereden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van drugs. Zijn auto bleek nog niet te zijn betaald, hetgeen in Polen geldt als diefstal. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt en het voertuig wordt teruggestuurd naar Polen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.