Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Noodverordening in binnenstad Enschede na ongeregeldheden, meerdere aanhoudingen

Waarnemend burgemeester Theo Bovens van Enschede heeft zondagavond een noodverordening ingesteld voor de binnenstad van Enschede. Iedereen die er niet hoeft te zijn, moet het centrum verlaten. Via social media was een oproep gedaan om vanavond in Enschede te gaan rellen. Ook op andere plekken in Nederland is er sprake van ongeregeldheden. Veel politieagenten en de mobiele eenheid staan paraat om in te grijpen als in Enschede de vlam in de pan slaat.

Een onbekende groep riep op om rond 20 uur op de Oude Markt in het stadshart te verzamelen. Mensen op straat worden aangesproken door agenten. In de oproep werd gezegd dat Enschede vanavond "aan de beurt" is. Er zijn vanavond veel jongeren in de stad en hier en daar wordt zwaar vuurwerk afgestoken.

Op een livestream op Facebook - die inmiddels is gestopt nadat de filmer zelf werd belaagd door de mobiele eenheid en naar verluidt is aangehouden - en beelden van een verslaggever van RTV Oost is te zien hoe mensen in de binnenstad worden aangehouden en de ME charges uitvoert. Inmiddels heeft de politie via Twitter bekend gemaakt dat er vijf mensen zijn aangehouden vanwege opruiing en openlijke geweldpleging. Rond 22.15 uur lijkt de rust in het centrum teruggekeerd.

Tijdens de ongeregeldheden werd er bij het Wilminkplein een scooter in brand gestoken. De brandweer heeft het voertuig inmiddels geblust. De materiële schade van de ongeregeldheden in de binnenstad lijkt ook tot de afgebrande scooter beperkt te zijn gebleven. Bij de zogenoemde avondklokrellen in januari dit jaar sneuvelde een winkelruit en werd straatmeubilair vernield.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.