Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

€˜Maijkel en Max van zeer dichtbij geliquideerd €™

383410 883916

Twee van de vier slachtoffers van de viervoudige moord in Enschede zijn van zeer dichtbij in hun hoofd en nek geschoten. Dat bevestigen bronnen aan Tubantia. De mannen zouden apart zijn gezet, en na de moorden op de eigenlijke doelwitten alsnog zijn geliquideerd.

Waar Tuan Nguyen en Artur Sargsyan met meerdere kogels in het lichaam en hoofd om het leven zijn gebracht, werden Maijkel Akfidan en Max Klaassen koelbloedig van zeer dichtbij van het leven beroofd. Dat bevestigen meerdere bronnen rond de viervoudige moord van twee weken geleden in Enschede. De twee kregen kogels in hun hoofd en nek.

Getuigen
De wijze van liquideren bevestigt volgens de bronnen dat Akfidan en Klaassen getuigen waren en apart zijn gezet en nadat Nguyen en Sargsyan waren doodgeschoten alsnog zijn opgeruimd . De politie wil niets over de wijze van doodschieten vertellen. Dat is informatie die alleen de dader kan weten, dus daar doen we in dit stadium nog geen mededelingen over. Het onderzoek loopt nog. In een eerder stadium werd wel bekendgemaakt dat Akfidan en Klaassen inderdaad apart van de twee andere slachtoffers zijn gevonden, maar daar werden geen conclusies aan verbonden.

Hennepmilieu
De moorden zijn vermoedelijk afrekeningen in het Twentse hennepmilieu. Zowel een aantal slachtoffers als de drie gearresteerde verdachten zijn daarin bekend. Bovendien werd in het moordpand aan de Van Leeuwenhoekstraat deze zomer een grote hoeveelheid gedroogde hennep gevonden.

Dennis A.
Dinsdag werd de derde verdachte gearresteerd in Nijverdal. Het gaat om Denis A. (30), de zoon van Cemil en broer van Dejan die maandag al werden gearresteerd. Hij is de enige van drie verdachten die niet in verband werd gebracht met een grote wietkwekerij in zijn woonplaats. Daarvoor werd vader Camil vrijgesproken, maar zoon Dejan veroordeeld tot een taakstraf.

Wietvondst
Slachtoffers Nguyen en Sargsyan werden daarbij gearresteerd, maar de rol van die laatste zou veel kleiner zijn dan tot nu toe gesuggereerd. Waar de zaak tegen Sargsyan volgens justitie nog voor de rechter moest komen, was volgens ingewijden al duidelijk dat er geen bewijs was dat hem aan de wietvondst linkte. Hij zou alleen in de buurt van het pand zijn aangetroffen met een grote hoeveelheid contant geld. Daarom werd gedacht dat hij bij de wietlevering betrokken was, maar uit onderzoek zou al zijn gebleken dat dit niet het geval was. Het gehele geldbedrag had hij voor de moord ook al terug, met excuses van het Openbaar Ministerie daarbovenop.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.