Sport
Voetbal
FC Twente

Algemeen directeur Brüggenwirth vertrekt na paar maanden weer bij FC Twente

Een paar maanden na zijn aanstelling als algemeen directeur van FC Twente, zit het er voor Jan Willem Brüggenwirth al weer op. Hij verlaat de club, nadat hij en de Raad van Commissarissen gezamenlijk hebben besloten om er een punt achter te zetten.

Brüggenwirth werd per 1 juli aangesteld als opvolger van de vertrokken algemeen directeur Paul van der Kraan. Maar daarna werden de verwachtingen niet waargemaakt. "We hebben samen geconcludeerd dat er geen juiste match is. En die moet er natuurlijk wel zijn", aldus Dennis Schipper, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Reclame- en radiowereld

De aanstelling van Brüggenwirth was opvallend te noemen, omdat hij geen bekende is in het voetbal. Voor zijn komst bij FC Twente werkte hij bij bekende reclamebureau's zoals Ogilvy en Saatchi. Ook was hij een tijdje in de radiowereld werkzaam voor Radio538, 10Gold en SlamFM.

"We zijn samen tot de conclusie gekomen om een punt te zetten achter de samenwerking", aldus Jan Willem Brüggenwirth op de website van FC Twente. "Bij de ambities van FC Twente passen andere specialisten. Ik ben er trots op, weliswaar kort, deel uitgemaakt te hebben van deze mooie club en wens iedereen veel succes."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.