Enschede
Video

Enschede Promotie schrapt ijsbaan, Winterwonderland en Kerstherberg

De IJsbaan op de Oude Markt wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar niet opgebouwd, Winterwonderland is geschrapt, de Kerstherberg gaat niet door. Enschede Promotie ziet met lede ogen aan hoe de vierde coronagolf een gat in de decemberactiviteiten slaat. “Het zijn geen leuke tijden. We hadden net alles op de rit. Dit komt als een domper”, zegt directeur Marieke ter Brugge van Enschede Promotie.

Afgelastingen

Zij is niet de enige die nu ziet dat er allerlei stadsactiviteiten worden afgelast. Ook voorzitter Jeroen Hatenboer van Kunst in het Volkspark sluit zich aan, want hij schrapte deze week de lichtkunstroute in het park die 18 december gehouden zou worden. “Dat levert te veel risico op”, aldus Hatenboer.

Lichtroute nar half januari

Gelukkig gaat er nog wel iets door, aldus Ter Brugge. In snel tempo noemt ze het Smakenrad in het Volkspark, de kerstvoorstellingen van het Wilminktheater en festivals die vooralsnog doorgaan. “We weten natuurlijk niet hoe het begin december eruit komt te zien”, merkt ze op.

Enschede Promotie en Kunst in het Volkspark proberen nu half januari een lichtroute door Enschede en het Volkspark te organiseren. “We hopen dat het dan wel kan.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.