Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Gratis vergunning voor acties in Enschede rond Serious Request

383764 seriousrequest

Wie dit jaar in actie wil komen voor het vernieuwde 3FM Serious Request-spektakel 'De Lifeline' kan op vlotte instemming van de gemeente rekenen. Enschede is van plan alle acties in dit verband versneld en kosteloos een vergunning te geven.

3FM houdt dit jaar voor het eerst geen glazen huis-actie voor het Rode Kruis, maar laat dj's door heel Nederland langs lokale acties lopen, onder de naam De Lifeline. Op 19 december is het team van 3FM-dj's Mark en Rámon in Twente. Zij beginnen om 09.00 uur in Hengelo en lopen vervolgens via Enschede, Usselo en Boekelo naar Haaksbergen waar ze tegen 15.00 uur worden verwacht.

Verzoeknummers
Onderweg roepen de dj's iedereen op om in actie te komen voor het goede doel. Dat kan door verzoeknummers aan te vragen, geld te doneren of door evenementen te houden. Daarvoor is normaal gesproken een melding of een vergunning nodig. Tijdens Serious Request is er een versimpelde vergunningprocedure die bovendien gratis is. De vergunning moet uiterlijk één week vooraf worden aangevraagd.

Tijdens Serious Request gelden op 19 december ook tot 22.00 uur afwijkende geluidsnormen: als het bij het evenement hoort, mag er tijdelijk meer lawaai zijn.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.