Hengelo

Hengeloër Jan van Halst weggestemd uit Expeditie Robinson

Publieksfavoriet Jan van Halst is zondag op slinkse wijze weggestemd door zijn medekandidaten in Expeditie Robinson. Na dagen op winnaarseiland te hebben gebivakkeerd, leek de Hengeloër een meer dan logische finalekandidaat. Echter ook voor hem gold de gouden wedstrijdregel: de sterksten, hoe sympathiek ook, stem je weg, als je als medestrijder de kans krijgt.

Jan van halst expeditie robinson STILL RTL
Publieksfavoriet Jan van Halst (midden) is zondag op slinkse wijze weggestemd door zijn medekandidaten in Expeditie Robinson. © RTL

Coach met stalen zenuwen

En die kans kregen ze zondagavond dus. Sympatiek en hulpvaardig. Zo werd Van Halst door vrijwel elke mededeelnemer aan het RTL4-programma getypeerd. Hij was de Robinson-die-alles-kon. Bouwen, puzzelen, proeven winnen. Toen er nog in kampen gespeeld werd, was hij steevast de coach die zijn team met stalen zenuwen door iedere proef wist te loodsen. Maar één ding kon hij niet: zijn medekandidaten bij de meest recente eilandraad op tijd doorzien.

icon_main_quote_red_glyph

"Dit is het spel, ik heb er zelf ook aan meegedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een geniale meesterzet is.”

Jan van Halst

Meesterzet

Jan denkt safe te zijn tijdens de zogeheten ‘eilandraad’ van zondagavond; bij zo’n eilandraad wordt er door de medekandidaten één deelnemer weggestemd. De oud-profvoetballer denkt dat hij onderdeel is van een complot om actrice Jasmine Sendar eruit te stemmen. Het complot treft echter hemzelf. Hij reageert zeer sportief: “Ik moet ze echt een compliment geven. Gegokt en verloren, echt geniaal gespeeld. Dit is het spel, ik heb er zelf ook aan meegedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een geniale meesterzet is.”

Nog een Tukker over

Jan van Halst is, na Dennis Schouten uit Glanerbrug, de tweede Tukker die de expeditie moet verlaten. Alleen reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge uit Rijssen maakt nog kans op de titel.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.