Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO Kersttrend 2018: zilverwitte ballen in een echte boom

385498 kerstboom 2018

De Sint is nog maar net het land uit en het volgende feest staat al voor de deur, kerst! Wat zijn de kersttrends van 2018? Welke kleur kerstballen zijn in dit jaar en welke boom kun je het beste kopen? 1Twente zoekt het uit.

"Als het gaat om versieringen in de boom, dan kiezen mensen toch vaak voor de veilige weg", zegt Norbert Krol van Intratuin. "De basistrend blijft toch echt zilverwit." Veel mensen gaan voor de veilige weg, maar er zijn ook mensen die lef tonen. "Ik zie in de winkel dat mensen lef durven tonen. Sommigen kiezen voor goud, paars of voor allerlei kleuren door elkaar. Je kunt dus jaar op jaar gewoon voor de zilveren kerstballen gaan, maar je kan ook wel eens wat anders proberen dus."

Kerstbomen
Waar kies je dit jaar voor? Haal je de kunstkerstboom weer van de zolder of koop je dit keer toch een echte boom? Stefan Stegeman van Intratuin weet het wel: "Het meest populair is de Nordmann kerstboom, omdat hij makkelijk te onderhouden is. Zodra je kiest voor een echte kerstboom is het belangrijk om de kerstboom dan ook goed te onderhouden", zegt Stegeman. ‘’Je kunt het beste een stukje van de onderkant afzagen en in het water zetten, op deze manier gaat hij het langst mee."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.