Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO Streettriage Twente voor crisissituatie rond verwarde personen

386460 download 15 1 1

Twente krijgt vanaf 1 januari een speciaal voertuig voor crisissituaties rond verwarde personen. Het gaat in eerste instantie om een proef onder de naam Streettriage, waaraan alle Twentse gemeenten meedoen.

Een team van een verpleegkundige uit de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), een ambulanceverpleegkundige en een politieagent gaan met het voertuig op pad als er een melding van overlast binnenkomt bij de politie. Het team bepaalt ter plekke of er psychiatrische of medische zorg nodig is. Als er strafbare feiten zijn gepleegd, wordt de persoon overgedragen aan Justitie.

Direct goede zorg
Zo moet worden voorkomen dat mensen met verward gedrag op de verkeerde plek terecht komen en lang moeten wachten op adequate zorg. Ze worden direct meegenomen naar de juiste plek voor verdere zorg. Dat kan hun huis zijn, maar ook het ziekenhuis, de huisarts, een GGZ-instelling of politiebureau. Aan Streettriage Twente werken behalve de gemeenten ook de zorginstellingen Mediant en Dimence, Ambuance Oost en politie mee. Woensdag was de kick-off.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Regio Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.