Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO Enschedese woonwagenbewoner boos om dialoog GTST: €˜Liever een bitch dan een kamper €™

386839 879243

Onder druk van woonwagenbewoners, onder wie Enschedeër Herman Hendriks, heeft RTL4 een dialoog in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden aangepast.

Het is een vilein dialoogje. Wat ben jij een bitch , zegt het personage Zoë Xander tegen Joke Bruijs als Maria de Jong. Die sneert terug: Liever een bitch dan een kamper. Wie de aflevering wil terugkijken heeft pech, de tekst is er kort na de eerste uitzending uitgeknipt na een storm van protest door woonwagenbewoners. De scène werd toen inmiddels al wel gedeeld op Facebook en een relletje was geboren.

Discriminatie
Een van de woonwagenbewoners die in actie kwam is Enschedeër Herman Hendriks. Pure discriminatie , vindt hij. Woonwagenbewoners voelen zich gediscrimineerd en vernederd. Hendriks nam direct contact op met RTL4. Hij eist publiekelijke excuses van de zender en van actrice Joke Bruijs. Wij hebben de politie gebeld om een afspraak te maken om aangifte te doen wegens discriminatie en belediging. Wij laten het hier niet bij zitten , zegt hij. Dat de uitspraak inmiddels uit de aflevering is geknipt, vindt hij niet voldoende. Zij moeten gewoon voor de camera hun excuses aanbieden aan ons.

Niet fair
RTL4 laat via een woordvoerder weten dat de zin er inderdaad is uitgeknipt na klachten van kijkers. Wij merkten dat veel mensen het vervelend vonden. De zin was er makkelijk uit te knippen en dat hebben we ook gedaan. Op klachten die binnenkwamen heeft RTL gereageerd met excuses en de verklaring dat de zin verwijderd is. Goede Tijden, Slechte Tijden is een afspiegeling van de maatschappij. Maar hier werd inderdaad een heel eenzijdig beeld geschetst en dat is niet fair.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.