Enschede

'Pitstop-ontmoeting' met Sinterklaas trekt duizenden kids naar Enschede

Om de komst van Sinterklaas naar Enschede was dit jaar weer veel te doen, maar dat mocht voor duizenden kinderharten niet baten. De Oude Markt in Enschede stroomde zaterdagmiddag vol met kinderen die de goedheiligman wilden ontmoeten.

Vanwege de coronamaatregelen (moet je wel of geen QR-controle toepassen?) besloot het Sint Nicolaas Comité om de traditionele intocht van Sinterklaas en zijn pieten vanaf de haven niet door te laten gaan. Gekozen is voor een 'defilé' voor de ingang van de Jacobuskerk, waar kinderen in een soort 'pitstraat' een tekening of knutselwerk konden afgeven, de Sint konden ontmoeten en wat lekkers ontvingen.

Roetveegpieten

De ontvangst van Sinterklaas in Enschede verliep rustig. Voor het eerst werd de goedheiligman in de stad behalve door Zwarte Pieten ook vergezeld door roetveegpieten. Die keuze leidde er toe dat er minstens tien Zwarte Pieten uit onvrede besloten om de Sint dit jaar niet te begeleiden bij zijn komst naar Enschede.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.