Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Economische groei Twente in 2019 laagste in vijf jaar

387697 866250 2

De groei van de Twentse economie zal in 2019 de laagste zijn van de laatste vijf jaar. Dat staat in het jaarlijkse rapport Regio s in 2019 van het economisch bureau van de ING Bank. De Twentse economie zal volgend jaar naar verwachting 1,7 procent groeien.

Over jaar komt de economische groei van het bruto regionaal product in Twente uit op 2,5 procent, vorig jaar was die zelfs 3,6 procent en in 2016 2,8 procent. De groei is het grootst in de bouwnijverheid en de zakelijke dienstverlening.

Middenmoter
Uit het rapport van de ING bank blijkt, dat de economische groei in de drie noordelijke provincies het meest terug moet, gevolgd door Limburg en Zeeland. De provincie Overijssel is middenmoter. Onder aan de ranglijst staat Groningen, dat de regionale economie met 0,3 procent ziet krimpen door de terugbrengen van de aardgasproductie.

Hightech-industrie
Dat de economische groei daalt, komt vooral doordat er in de hightech- en auto-industrie sprake is van groeivertraging. En Twente heeft nogal wat hightech-bedrijven. De werkloosheid daalt ook volgend jaar nog verder. Qua werkloosheid ligt Twente nagenoeg op het landelijk gemiddelde van 3,6 procent.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen DTCT
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.