Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Tukkers spreken in Grote Kerk Enschede: €˜Woar geet 't opan met Kesmis? €™

387706 markt 4

Het zijn drie verhalenvertellers. De één doet het in de krant, de anderen voor volk en vaderland. Zondag voor kerst 'preken' burgemeester Onno van Veldhuizen, VVD-raadslid Rachel Denneboom en journalist Theo Hakkert in de Grote Kerk op de Oude Markt.

De drie 'wijzen uit het oosten' geven het publiek onder het genot van koffie, thee en kerststol zondagmiddag een boodschap mee. Voor het zesde jaar op rij is er in het kader van de serie kerstproducties Woar geet 't opan met Kesmis?' de combinatie van drie inspirerende Tukkers en een eigengereide preek. Onno van Veldhuizen, Rachel Denneboom en Theo Hakkert van De Twentsche Courant Tubantia staan beurtelings op de kansel om het publiek met hun visies te verwarren en te verwarmen. Zij bevinden zich in mooi gezelschap. Onder meer Nicolas Mansfield van de Reisopera, Jos de Bok van Buurtzorg en cabaretier André Manuel maakten in voorgaande edities al diepe indruk.

Traditiegetrouw worden de kanselredes muzikaal omlijst door jong talent uit de regio. Dit jaar is dat door Snow Coats, een indie-folkband uit Doetinchem. Snow Coats stond al op festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana, tourde door Frankrijk en de eerste single Backyard werd een radiohit in Singapore. Dit najaar was de band overal te zien als aanstormend talent bij de Popronde. In Enschede spelen twee bandleden akoestische nummers van het debuutalbum. De presentatie is in handen van Evelien Harberink.

Kaarten
Vanaf zondag 14.00 uur in de Grote Kerk. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via de site van het Wilminktheater.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.