1Twente

Hoe wordt De Nijverheid een mooiere wijk? Vul de enquête in!

De lokale omroep 1Twente, voorheen Radio Hengelo TV, wil de Hengelose wijk De Nijverheid en haar inwoners beter leren kennen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Wat speelt er in de buurt, wat gaat er goed en wat gaat er minder goed? Deze vragen worden gesteld in de enquête die inwoners van De Nijverheid kunnen invullen.

Invullen enquete nijverheid
Het invullen van de enquête kan zowel op papier als online. © 1Twente

Leefbaarheid

Hoe beoordeelt u de leefbaarheid en voor welke uitdagingen staat de wijk? Denk bij de term 'leefbaarheid' aan de kwaliteit van de straatverlichting, het groen, het sociale contact, buurtactiviteiten en veiligheid. De grootste uitdaging is het aardgasvrij maken van de wijk, als eerste wijk in Hengelo. Maar er liggen ook uitdagingen op het gebied van de renovatie van woningen en tuinen en het instandhouden van de sociale cohesie ofwel het noaberschap.

De enquête moet inzicht geven in hoe de inwoners denken over al dit soort zaken. Uiteindelijk wil 1Twente de politiek bestoken met de uitkomsten, zodat de verschillende partijen in hun verkiezingsprogramma's aandacht gaan besteden aan deze zaken. Met als uiteindelijk doel dat er écht iets verandert.

De Bouwmeester

Het invullen van de enquête kan zowel op papier als online. Er liggen exemplaren in De Bouwmeester aan de Marthastraat 20. Hier kan men terecht tijdens het wekelijkse bewonersoverleg op de dinsdagmiddag tussen 4 uur en half 6. Ook in ‘t Noaberhuus liggen exemplaren. Invullen kost maximaal 5 minuten tijd. De anonimiteit van de invuller wordt gewaarborgd.

Online is de enquête hier te vinden en in te vullen:

Als u de vragenlijst niet wilt invullen, maar wel een reactie wilt achterlaten, dan kan dat via mail naar nijverheid@1twente.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.