Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Enschedese scholieren wandelen voor zieke medeleerling Lara (14)

387857 890114

Zo n 500 leerlingen van Bonhoeffer College, locatie Wethouder Beversstraat liepen woensdag een sponsorloop om geld in te zamelen voor hun medeleerling Lara van Nek. De 14-jarige Enschedese is getroffen door kanker en gaat op 6 juni meedoen aan de actie Alp d HuZes. De actie leverde 4544,40 euro op.

Lara is nog niet helemaal genezen, maar de ziekte is wel stabiel. Het is een spannende periode, omdat ze op dit moment geen behandelingen heeft. In februari 2019 worden er weer scans gemaakt om te zien hoe het zich heeft ontwikkeld. Alle klassen hebben de afgelopen week geld ingezameld , zegt leerlingencoördinator Pepijn Oude Alink.

HartverwarmendDe reacties in de klassen waren volgens Oude Alink hartverwarmend en dus kon na de wandeling vanaf de Wethouder Beversstraat naar het Rutbeek en weer terug het eindbedrag bekendgemaakt worden dat Lara kan toevoegen aan het sponsorbedrag voor de jaarlijkse KWF-fietsdag op de Franse Berg. Het totaalbedrag is 4544,40 euro.

Kleine moeite
Kinderen die om welke reden ook niet mee konden lopen, konden helpen bij het veilig laten verlopen van de voettocht en het verzorgen van een hapje en drankje onderweg. Twee leerlingen die de actiedag voor hun studie konden benutten waren Noa Doek en Mileen de Vries. De twee zijn nauw betrokken bij de actie. Kanker is een vreselijke ziekte en als het dan zo dichtbij komt bij een van onze leerlingen, dan is het goed dat we daar als school met elkaar iets voor doen. Dat is een kleine moeite , zeggen Mileen en Noa.

Als directeur Jan van Schilt het woord neemt en aandacht vraagt voor Lara en hij daarbij vertelt dat zijn eigen kleindochter is getroffen door een hersentumor wordt het even stil in de meute. Maar na het startschot zet de groep zich in beweging en worden meerdere zware stukken vuurwerk tot ontploffing gebracht. Het mag de pret niet drukken, deze loop is voor Lara en dat is het enige dat telt.

Doneren
Wie nog wil doneren voor Lara kan dat hier doen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.