Twente
Hengelo

Ondernemers Timmersveld tegen komst Voedselbank Midden Twente

De ondernemersvereniging van bedrijventerrein Timmersveld in Hengelo is tegen de komst van Voedselbank Midden Twente naar een bedrijfshal aan de Beitelstraat. De ondernemers vinden het bedrijventerrein op basis van het bestemmingsplan geen geschikte plek. Zo zou de uitgifte van voedselpakketten een vorm van detailhandel zijn die niet is toegestaan.

Beitelstraat 3
Een bedrijfshal aan de Beitelstraat is in beeld als mogelijke nieuwe locatie Voedselbank Midden Twente © 1Twente

De ondernemers maken zich ook zorgen over de verkeersveiligheid en zijn bang voor nieuwe verkeersbewegingen die niet passend zijn op de Beitelstraat. “Wij begrijpen dat er wekelijks op vrijdag grote aantallen pakketten worden opgehaald door zowel volwassenen als volwassenen met kinderen”, schrijft de ondernemersvereniging in een brief aan de gemeente Hengelo.

Veronderstellingen

Voedselbank Midden Twente heeft met verbijstering kennisgenomen van het bezwaar van de ondernemersvereniging. Het bestuur vindt dat de punten van de ondernemersvereniging zijn gebaseerd op veronderstellingen.

“We zitten al 15 jaar aan de Sloetsweg, een niet al te brede straat in een woonwijk met niet al te royale parkeermogelijkheden. Een straat waar elke dag ook hordes scholieren naar en van school fietsen. In die jaren is verkeersveiligheid nooit een issue geweest voor bewoners en winkeliers in de buurt,” schrijft het bestuur van Voedselbank Midden Twente in een reactie op de brief van de ondernemers.

Op bedrijventerrein Timmersveld zouden veel ondernemers zitten die de Voedselbank sponseren. “We hebben hen gevraagd waarom zij tegen onze komst zijn, dit blijkt niet het geval.” De voedselbank vermoedt daarom dat de brief namens een beperkter aantal ondernemers is geschreven. Voedselbank Midden-Twente denkt dat de voedselbank gebruikt wordt als uitlaadklep voor frustraties bij ondernemers over de verkeersveiligheid. Daarover zou al jaren worden geklaagd bij de gemeente.

Subsidie

Op 1 januari moet de voedselbank het huidige onderkomen aan de Sloetsweg verlaten. De huur van de bedrijfshal aan de Beitelstraat kost 45.000 euro huur per jaar, maar dat bedrag is niet op te brengen voor de stichting. De gemeente wil mogelijk subsidie beschikbaar stellen, maar daarover moet de gemeenteraad nog over beslissen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.