Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

5 tips voor de kerstdagen: Kerstmiddag, Christmas Jamsession en Museumfabriek

388651 889426

Het is eindelijk kerstmis! Naast de dagen doorbrengen met vrienden en familie, is er ook genoeg te beleven in Enschede. Hier zijn een aantal uittips voor de kerstdagen. Fijne kerst!

Kerstmiddag
Wil je de kerstdagen goed beginnen? Op de dag voor kerst is het altijd weer gezellig druk op de Oude Markt. Tijdens kerstmiddag openen café s en restaurants hun deuren. De meeste cafés zullen hun terrassen verwarmen, dus je hoeft niet in de koud te zitten.
Christmas JamSession
Op kerstmiddag wordt er in bar Update een jamsessie gehouden. Kom luisteren naar verschillende muziekstijlen. Wil je liever zelf meespelen? Dat kan! Er is ruimte om samen muziek te maken. Er zijn muziekinstrumenten aanwezig, maar je kunt ook je eigen instrument meenemen. De jamsessie is vanaf 14:00 uur, de toegang is gratis.

MuseumFabriek
Tijdens de kerstvakantie is er voor kinderen alles te zien en te doen bij de Museumfabriek. In de kerstvakantie zijn vier tentoonstellingen te bezichtigen. Eén van de tentoonstellingen heet De droom van het vliegen . Een replica van het eerste gemotoriseerde vliegtuig staat in het museum. Bij de MakerSpace kun je zelf creatief bezig zijn met bijvoorbeeld textiel. Ook kun je een bibberbotje maken van oude batterijen. De Museumfabriek is gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De toegang voor kinderen is 7,50 euro, volwassenen betalen 8,50 euro.

Tweede Kerstdag koopzondag
Kerstcadeaus gekregen waar je niet zo blij mee bent? Je kunt Tweede Kerstdag je teleurstellende cadeaus gewoon ruilen want veel winkels zijn gewoon geopend. De meeste winkels zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Ook het Woonplein is geopend op Tweede Kerstdag.

Remember the time
Op Tweede Kerstdag is het feest bij Remember the Time in t Bölke. Gedurende de nacht kun je dansen op R&B en hip hop. Remember the Time is vanaf 23:00 uur en duurt tot diep in de nacht. Een kaartje kost 10 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.